Abdest Resimli Anlatım

Barış ve hoşgörü dini olan İslam'ın, en güzel ibadetlerinden biri olan Namaz için Abdest Almayı resimli olarak öğrenelim.


1- Abdest almaya başlamadan önce niyet ederiz. "Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya" deriz.
Abdest - Niyet

2- "Eûzübillahimineşşeytanirracim-Bismillahirrahmanirrahim" dedikten sonra ellerimizi bileklere kadar yıkarız. (Parmak aralarının kuru kalmaması için bir elin parmakları diğer elin parmak aralarına geçirilerek ovalanır.)
Abdest


3- Sağ el ile ağıza üç kere su veririz, ağzımızı çalkalayarak yıkarız. Daha sonra yine sağ el ile buruna üç kere su verip sol el ile sümkürüp temizleriz.

Abdest
4- İki avucumuza su alarak alında saç diplerinden çene altına ve şakaklara kadar yüzümüzü üç defa yıkarız.
Abdest
5- İlk olarak sağ elimizden başlayarak sağ kolumuzu dirseklere kadar kuru yer kalmayacak şekilde yıkarız. Sonra sol elimizden başlayarak sol kolumuzu dirseklere kadar kuru yer kalmayacak şekilde yıkarız.
abdest"


6- İki kolumuzuda kuru yer kalmayacak şekilde yıkadıktan sonra, eller tekrar yıkanır ve başın dörtte biri mesh edilir, (başın üst kısmına ıslak elle dokunulur) İki elimizi de ıslatıp serçe parmaklarımızla kulakların deliklerine su verirken baş parmaklar ile kulakların arkası mesh edilir.
abdest nasıl alınır (erkek)


7- Ayaklara gelince, ayak parmaklarından başlayarak önce sağ sonra sol ayağımızı topuk dahil tamamını üçer kez yıkarız. Ayaklarımızı yıkarken parmak aralarımızın iyice yıkanmasına dikkat etmemiz gerekir.
Abdestin farzları

Bu adımları yaparsanız abdestinizi almış olursunuz. Gönül rahatlığıyla namazınızı kılabilirsiniz.
abdest

Abdest Alma Videolu Anlatım (Kadın-Erkek)




Abdest Farzları Şunlardır;

1) Yüzü bir kere yıkamak (yüz, iki kulak memesi ve saç kesimi ile çene arasıdır),
2) İki kolu dirsekler ile birlikte bir kere yıkamak,
3) Başın dörtte bir kısmını meshetmek, yani yaş eli başa sürmek,
4) Ayakları yandaki topuk kemikleri ile birlikte bir kere yıkamak.


 "Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın. Başlarınızı meshedin, topuklarıyla beraber ayaklarınızı yıkayın..." (Maide, 6)

Barış ve hoşgörü dini olan İslam'ın, en güzel ibadetlerinden biri olan Namaz için Abdest Almayı resimli olarak öğrenelim.

Yorum Gönder

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *