namazda türkçe dua edilirmi

Soru: Namazdan Sonra Türkçe Dua Etmenin Hükmü Nedir ?

Namazda Ettehiyyatu Suresinden ve sünnette mevcut olan duadan sonra Türkçe ya da herhangi bir dille dua etmemiz mümkün müdür? Kur'an'da bulunan, fakat sünnette bulunmayan bir dua ile dua etmemiz mümkün müdür?

Namaz kılan biri, Arapça dua etmeyi biliyorsa Türkçe ya da başka herhangi bir dil ile dua etmesi caiz değildir. Fakat namaz kılan biri, Arapça dua etmeyi bilmiyorsa, bu durumda Türkçe ya da kendi bildiği herhangi bir dille dua etmesinde bir engel yoktur. Bununla yanı sıra, duaların Arapça olarak okunuşunu öğrenmesi gerekir.

Namaz dışında herhangi bir zamanda Arapçadan başka bir dille dua etmeye gelince, bunda bir sakınca sözkonusu değildir. Özellikle de kalben daha hazır bir hale gelecekse, bunda bir yanlış yoktur.

"Arapça ve Arapça olmayan bir dille duâ etmek câizdir. Allah Teâlâ, duâ edenin kastını ve muradını en iyi bilir. Duâ eden kimse, dilini düzeltemezse, Allah Teâlâ farklı dillerde olmasına ve farklı ihtiyaçlarını arz etmelerine rağmen seslerin gürültü ve çığlıklarını en iyi bilir." (Mecmû'u'l-Fetâvâ; c: 22, s: 488-489)

Namazdan Sonra Türkçe Dua Etmenin Hükmü Nedir ? Namazda Ettehiyyatu Suresinden ve sünnette mevcut olan duadan sonra Türkçe ya da herhangi bir dille dua etmemiz mümkün müdür? Kur'an'da bulunan, fakat sünnette bulunmayan bir dua ile dua etmemiz mümkün müdür?

Yorum Gönder

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *